Forum de ajutor reparatii termopane

Vizitator


Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - ingmarinvictor

Pagini: [1] 2 3
1
Buna ziua,Garnitura Ultra 9000 este compatibila cu profilele rehau; Defapt toate garniturile seria Ultra (9000, 6000) sunt compatibile cu toata gama de profile de origine Europa (in general nemtesti) ce au venit echipate cu garnituri de etansare de culoare neagra.


2
Buna ziua,
Ce grosime are Ultra 9000?
Am cautat pe la toti care se ocupa cu termopane in zona si mi-au oferit doar un Rehau ieftin, la 1 leu metrul. Am luat 20 de metri degeaba :). Ceea ce este acum pe geamul meu are forma ca ultra 9000 sau 6000, in schimb ce mi-au dat ei rehau e aproape la jumatate ca si grosime si nici nu m-am mai chinuit sa o montez. As vrea sa cumpar 20 de metri de ultra 9000, dar n-as vrea sa-i cumpar degeaba. Deocamdata imi bate vantul pe la geamuri si din ce in ce mai tare cum scade temperatura.

Buna ziua,

Grosimea garniturii, este standard, insa totul tine de toleranta la compresie pe care aceasta o are. Garnitura Ultra 9000 are o toleranta dubla fata de garnitura standard rehau. Pentru a face un test va putem trimite o mostra de 50cm pentru a o incerca  pe profilul dvs.

3
In cadrul materialului de mai jos vom incerca sa explicam cat mai in detaliu si usor procedura re demontare si remontare a garniturii termopan pe un profil din PVC. Pentru a vizualiza in totalitate imaginile folositi click dreapta - View ImageDaca v-ati blocat la anumiti pasi puteti deschide topic-uri noi in care sa cereti ajutorul!

4
Usi din PVC / Re: usa defecta (curbata) pvc
« : Noiembrie 11, 2016, 08:37:39 a.m. »
     Singura solutie este un reglaj temeinic care sa ajute sistemul de inchidere multipunct sa inchida pe toata inaltimea usii atunci cand ridicati de maner. Garniturile nu ajuta. Pentru a va ajuta am nevoie de o poza in zona manerului, la garnitura, din exterior, cu usa inchisa si manerul ridicat pentru incuiere. Incercati din mai multe ungiuri.

5
Buna ziua,

     Pentru acest tip de modificare este deajuns sa anulati legatura dintre coltarul de 90gr superior si foarfeca de oscilobatare. Aceasta operatiune se face prin demontarea cu o cheie hexagonala de 2.5mm a coltarului si eliminarea tijei de legatura dintre cele doua piese.  Asigurarea cu un surub autoforant a pozitiei de "inchis" a foarfecii este recomandata pentru a se evita deschiderea accidentala a acesteia datorata vibratiilor.

6
Usi din PVC / Re: usa defecta (curbata) pvc
« : Noiembrie 08, 2016, 11:24:18 a.m. »
     Am examinat imaginea trimisa de dvs si am constatat ca s-a folosit un profil neconform pentru o usa de exterior, mai subtire (intermediar) ce, pentru a monta  o broasca de inchidere, armatura metalica din interior trebuie sectionata IN TOTALITATE in zona sistemului de inchidere. Asa cum am schitat pe imaginea dvs, zona marcata nu contine armatura, aceasta fiind intrerupta, fapt ce face ca latura usii dvs sa fie din punct de vedere structural, sectionata in doua parti. Din aceasta sectionare usa nu mai are rezistenta, si se curbeaza usor.

     Pentru ca usa sa fi fost executata conform, trebuia utilizat un profil special de usa cu o latime de 120mm a carei armatura interioara permitea decuparea in zona butucului si a manerului fara a fi sectionata in totalitate.

7
Usi din PVC / Re: usa defecta (curbata) pvc
« : Octombrie 31, 2016, 08:18:48 a.m. »
Bun venit pe forum!
Problema poate avea mai multe cauze, cel mai bine ar fi sa ne atasati aici cateva poze cu usa pentru a ne putea da seama de modelul folosit de producator si seria de profil.
Cu respect!

8
Usi din PVC / Re: Deschidere usa termopan fara cheie
« : Octombrie 24, 2016, 11:51:37 a.m. »
Cea mai simpla metoda care nu avariaza in nici-un fel profilul sau sticla usii este cea prezentata aici:
http://www.reparatii-termopane.net/tutoriale-termopane/19427-cum-se-schimba-scoate-inlocuieste-butuc-usa-termopan-fara-chei-blocat

9
Usi din PVC / Re: Cele mai bune balamale pentru usi din PVC
« : Octombrie 24, 2016, 11:49:39 a.m. »
In complexul in care dvs locuiti problema nu vine de la balamaua in sine ca ar fi de slaba calitate ci vine din proiectarea gresita si subdimensionarea feroneriei folosite.
 In Rose Garden, pe profile clasice echipate cu feronerie standard s-a folosit geam termopan DUPLEX care este de doua ori mai greu decat geamul termopan standard si de aici si problema ruperii balamalelor inferioare de la usile de balcon din tot complexul Rose Garden Colentina.
   Ceea ce va recomand este montarea unei balamale de greutate, ce va putea sustine greutatea sporita a usii dvs.
 In imaginile de mai jos sunt exemplificate:

1. balama inferioara clasica folosita in Rose Garden
2. balama inferioara de greutate CE TREBUIA FOLOSITA in Rose Garden

 In incheiere va recomand sa nu mai cautati o balama "mai buna" ci una optimizata pentru usa dvs, in speta cea din imaginea 2.

10
Ferestre din PVC / Re: Balamale rabatare geam termopan
« : Octombrie 24, 2016, 11:41:45 a.m. »
Buna ziua!

Pentru orice tip sau model de tamplarie termopan din PVC, sistemele de feronerie aferente tipurilor de deschidere pot fi schimbate fara a afecta tehnic sau vizual tamplaria. Altfel spus, tamplaria dumneavoastra poate fi modificata din deschidere simpla in deschidere oscilobatanta doar prin inlocuirea setului de feronerie si a blamalelor actuale cu unele ce permit deschiderea in dublu sens. Daca doriti sa va informati mai in detaliu despre acest tip de procedura va invitam sa lecturati articolul de aici:
http://service-termopane.net/termopane-produse/Feronerie-oscilobatanta-PVC.html

11
Ferestre din PVC / Re: Schimbat balamale geam oscilobatant
« : Octombrie 20, 2016, 01:57:25 p.m. »
Buna ziua,

Corect geamul dumneavoastra are o deschidere batanta tip wasistass. Balamalele folosite la fereastra dvs sunt similare cu balamalele folosite si la ferestrele termopan cu deschidere normala, nu exista nici-o diferenta.

Pentru a putea repara problema dvs este deajuns sa postati un anunt in cadrul bazarului nostru si sa selectati unul din mesterii inscrisi in cadrul acestui forum in functie de ofertele pe care acestia vi le prezinta.

12
Ferestre din PVC / Re: Cum se dau gaurile de scurgere in profilul termopan
« : Octombrie 20, 2016, 01:54:18 p.m. »
Efectuarea gaurilor de scurgere pentru evacuarea apei la profilele termopan din PVC in standard se executa folosind imaginea din atasament, urmand traseul gri si, daca profilul nu este dotat cu profil solband pentru glaf exterior, se urmareste traseul rosu, iar, daca fereastra poseda profil interior solband se foloseste traseul albastru.

Ca echipamente, este deajuns o bormasina cu un spiral metalic de min 6mm si maxim 8mm

13
Ferestre din PVC / Re: Maner termopan PVC cu cheie
« : Octombrie 20, 2016, 10:12:46 a.m. »
Desigur ca solutia de blocare a ferestrelor si usilor termopan de balcon exista si este manerul cu cheie. Acest tip de maner se monteaza in locul fostului maner si vine echipat cu un butuc cu cheie incorporat in el astfel poate fi incuiat in orice faza de deschidere a ferestrei, atat cand ea e inchisa complet cat si atunci cand ea este lasata in pozitia oscilobatanta!

Mai mult, daca va montati manere cu cheie la toate ferestrele, nu trebuie sa stati cu grija  cheilor pentru fiecare in parte, desi cheia este amprenatata, se livreaza aceeasi serie de cheie per comanda astfel incat o singura cheie sa deschida toate manerele din casa dvs (asta e un avantaj clar)

Mai multe informatii gasiti pe:

http://service-termopane.net/termopane-produse/Maner-cu-cheie-pvc-blocare-copii.html

14
Ferestre din PVC / Re: De ce nu se mai inchide geamul termopan?
« : Octombrie 19, 2016, 02:36:05 p.m. »
Ce ce imi spuneti dumneavoastra, se pare ca problema vine de la balamaua de jos a termopanului care din cauza varste i-a deplasat de la locul ei. Pentru a rezolva problema, daca balamaua are reglaj, este deajuns ca din surubul de jos axa orizontala sa strangeti cu o cheie hexagonala de 4 mm pana cand fereastra ajunge sa inchida in piesa corespondenta de pe toc.

In cazul in care nu aveti montata pe fereastra balama cu reglaj, singura remediere este sa demontati partea de pe toc a balamalei din suruburi si sa o reprindeti la o distanta de aprox 3 mm inspre cercevea.


Daca nu va descurcati, va recomand sa apelati la o echipa de reparatii termopane.

15
Ceea ce va recomand inca de la inceput este sa nu incercati sa va inlocuiti in regie proprie garnitura de la termopane deoarece acest proces implica mai multe tehnici ce sunt cunoscute doar de personal specializat (nu este deajuns sa "strangi" reglajele inchiderilor, este nevoie de o stabilire a presiunii exacte de reglare pentru fiecare punct de inchidere in parte, pentru a se evita suprasolicitarea feroneriei).


Pentru mai multe detalii despre cum se poate achizitiona garnitura termopan va recomand sa urmati link-ul de mai jos:
http://service-termopane.net/termopane-produse/Garnitura-etansare-termopan-ULTRA-9000-.html

Pagini: [1] 2 3