Forum de ajutor reparatii termopane

Vizitator


Autor Subiect: Schimbarea sticlei unui geam termopan cu profil  (Citit de 1182 ori)

moscaluionutmihai

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 1
  • Vezi Profilul
Schimbarea sticlei unui geam termopan cu profil
« : Octombrie 09, 2016, 10:27:14 a.m. »
Buna ziua,

Sunt nou pe acest forum asa ca mai intai vreau sa-mi cer scuze daca termenii folositi nu sunt chiar cei mai corecti, dar am sa-mi dau silinta.

Datele problemei mele ar fi:

locuiesc la parter, si am construit un balcon. Acest balcon este inchis cu geam termopan.
Initial nu am vrut sa pun mobila in balcon, dar cu timpul nevoie de spatiu de depozitare s-a marit, asa ca am cumparat 2 dulapuri ce le-am montat in acest balcon, pe marginile sale. Din momentul in care am montat aceste dulapuri am inceput sa am o problema . Umiditatea in casa este destul de crescuta, deaceea iarna pe ferestrele balconului se produce condens destul de mult, chiar daca am un calorifer mare in balcon ce nu sta inchis.

Ceea ce as vrea eu sa fac in prima faza ar fi sa schimb sticla geamului cu un profil, sau ceva asemanator. |Se poate face asa ceva?

Multumesc mult pentru ajutor.

ingmarinvictor

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Mesaje postate: 37
  • Vezi Profilul
Re: Schimbarea sticlei unui geam termopan cu profil
« Răspuns #1 : Octombrie 10, 2016, 10:26:20 a.m. »
Buna ziua si bine ati venit!
        Problema condensului pe sticla termopan este o lama cu doua taisuri; cauza poate fi atat umiditatea crescuta din locuinta dar intr-o egala masura poate fi si folosirea de catre producatorul termopanului a unei sticle FLOAT pentru reducerea costului de productie (sticla FLOAT este sticla clasica fara proprietati de termoizolare ce trebuie folosita numai la interior sau combinata cu sticle LOW-E sau FourSeasons pentru a putea fi folosita la exterior).
      In cazul dumneavoastra pentru a minimiza costurile in vederea aflarii originii problemei va recomandam inlocuirea unei singure sticle din cadrul termopanului (la orice termopan sticlele pot fi inlocuite unitar fara probleme, fara demolarea peretelui sau avarierea termopanului) cu o sticla LOW-E. Asa puteti vedea de unde este cauza exacta  problemei fara a risca sa pierdeti bani schimbandu-le pe toate.

    Rezumat, daca sticla cea noua, LOW-E, abureste la fel ca si vecinele ei problema vine de la umiditatea excesiva din locuinta dar, daca sticla LOW-E nu abureste dar celelalte sticle sunt in continuare pline de apa, atunci problema vine de la sticla si poate fi rezolvata prin inlocuirea si a restului sticlelor.
   
    In speranta ca v-am fost de folos, va salut!