Forum de ajutor reparatii termopane

Vizitator


Autor Subiect: Bate vantul prin termopan  (Citit de 3014 ori)

elenagrigore

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 1
  • Vezi Profilul
Bate vantul prin termopan
« : Iulie 27, 2016, 03:54:11 p.m. »
Buna ziua si imi pare bine ca am onoarea de a publica primul mesaj din acest forum. Problema pe caro o am eu cu ferestrele mele este ca, de fiecare data cand bate vantul mai tare afara, intra atat de mult curent pe la termopane de zici ca nici nu sunt inchise. Perdeaua o flutura vizibil iar la rafala suiera ca si cum ar fluiera cineva langa fereastra. Problema arzatoare este ca ferestrele nu au decat 5 ani si sunt marca TROCAL. Deja aceasta problema a devenit suparatoare si nu stiu ce sa-i mai fac pentru a o rezolva. Zici ca este mai rau decat atunci cand aveam ferestrele alea vechi de lemn de pe vremea lui Ceausescu.
   Intrebarea mea la dumneavoastra este, pot sa le mai fac ceva sau trebuie sa le schimb? Tare as vrea sa existe o solutie ca nu as dori sa trec iarasi prin mizeria ce se face atunci cand se schimba ferestrele.
« Ultima Modificare: Iulie 28, 2016, 09:26:54 a.m. de ingmarinvictor »

ingmarinvictor

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Mesaje postate: 37
  • Vezi Profilul
Re: Bate vantul prin termopan
« Răspuns #1 : Iulie 28, 2016, 09:37:30 a.m. »
Buna ziua,
     Pentru inceput, va pot asigura ca inlocuirea ferestrelor actuale nu este necesara indiferent de cat de grav par defectele pe care acestea le acuza. Varsta ferestrelor de 5 ani este definitorie in ceea ce inseamna uzura garniturilor de etansare, numite si garnituri de "bataie" sau contact. In medie, o garnitura termopan rezista aproximativ 4 ani, dar exista si cazuri in care datorita poluarii excesive din imediata apropiere, se poate uza mai repede. Ca exemplu definitor, zona Iuliu Maniu, Bucuresti este una din cele mai poluate zone, au fost gasite garnituri de 2-3 ani vechime ce erau parca arse cu flacara deschisa.
     Cum se uzeaza o garnitura termopan? Aceasta se taseaza si se intareste, se strange si astfel apar goluri printre toc si deschidere ce faciliteaza patrunderea curentilor de aer si implicit si a frigului. Remedierea in cazul dumneavoasrta este inlocuirea garniturilor actuale cu unele noi. Atenite totusi, inlocuirea trebuie facuta de catre o firma specializata pentru a se putea efectua si reglajele necesare ale ferestrelor.